Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez történik, ha kilazulnak a kerékcsavarok – videó

2019. január 18. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ismét egy megkérdőjelezhető értelemmel bíró videó került fel a netre, amely arról szól, hogy mi lesz az autónkkal, ha menet közben a kilazult felnicsavarok miatt elveszítjük egy kerekünket. Kipróbálták, hogy nekünk ne kelljen átélni.

Talán nem sokunkkal fordult eddig elő, hogy a gumis egy kerékcsere alkalmával ne húzta volna meg kellő nyomatékkal a rögzítőcsavarokat, azonban mind emberek vagyunk, tehát a hiba sosincs kizárva.

De vajon milyen sors vár ránk, ha az egyik kerék a kilazult csavaroknak köszönhetően megadja magát? Nos, a „Master Milo” Youtube csapata egy „F” Opel Astra segítségével bemutatja a várható eredményt.

Először is, érdemes megjegyezni, hogy a négy csavar a kilazítást követően 8 kilométeren át még tartotta a kereket úgy, hogy félúton egy csavart teljesen eltávolítottak, mert nem akartak tovább lazulni. Ráadásul a vége felé már lehetett érezni, hogy valami nincs rendben, míg pár méterrel a leesést megelőzően borzasztó rázkódást tapasztalt a vezető.

Amennyiben valakinek ez sem lenne elég intő jel, hogy megálljon, a kerék elhagyását követően nem célszerű vészfékezni, inkább a kormányt stabilan fogva érdemes hagyni az autót lelassulni, így elkerülhető a megpördülés. Az pedig pusztán extra érdekesség, hogy az elvesztett kereket a srácok simán visszatették a helyére – igaz, némi horpadás keletkezett az oldalíven, míg az alsó lengőkarból lereszelt egy kisebb mennyiséget az út. Nem érdemes otthon kipróbálni…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!