/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez történik, ha kilazulnak a kerékcsavarok – videó

2019. január 18. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ismét egy megkérdőjelezhető értelemmel bíró videó került fel a netre, amely arról szól, hogy mi lesz az autónkkal, ha menet közben a kilazult felnicsavarok miatt elveszítjük egy kerekünket. Kipróbálták, hogy nekünk ne kelljen átélni.

Talán nem sokunkkal fordult eddig elő, hogy a gumis egy kerékcsere alkalmával ne húzta volna meg kellő nyomatékkal a rögzítőcsavarokat, azonban mind emberek vagyunk, tehát a hiba sosincs kizárva.

De vajon milyen sors vár ránk, ha az egyik kerék a kilazult csavaroknak köszönhetően megadja magát? Nos, a „Master Milo” Youtube csapata egy „F” Opel Astra segítségével bemutatja a várható eredményt.

Először is, érdemes megjegyezni, hogy a négy csavar a kilazítást követően 8 kilométeren át még tartotta a kereket úgy, hogy félúton egy csavart teljesen eltávolítottak, mert nem akartak tovább lazulni. Ráadásul a vége felé már lehetett érezni, hogy valami nincs rendben, míg pár méterrel a leesést megelőzően borzasztó rázkódást tapasztalt a vezető.

Amennyiben valakinek ez sem lenne elég intő jel, hogy megálljon, a kerék elhagyását követően nem célszerű vészfékezni, inkább a kormányt stabilan fogva érdemes hagyni az autót lelassulni, így elkerülhető a megpördülés. Az pedig pusztán extra érdekesség, hogy az elvesztett kereket a srácok simán visszatették a helyére – igaz, némi horpadás keletkezett az oldalíven, míg az alsó lengőkarból lereszelt egy kisebb mennyiséget az út. Nem érdemes otthon kipróbálni…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/