/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezért nem kerül indiai autó Európába – videó

2014. november 09. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A globális, autók biztonságát vizsgáló független szervezet falnak eresztett két, csak Indiában kapható autót, melyek brutálisan leszerepeltek a teszten. Az egyik az itthon is kapható Suzuki Swift hasonmása, ám légzsákok és megfelelő anyagminőség nélkül.

Előre szólunk, hogy a következő videókon látható töréstesztek sokkolóan hathatnak néhányakra, így csak saját felelősségre ajánljuk megtekintésüket.

India a világ ötödik legnagyobb autógyártó országa, ám termékeinek minőségét kénytelen az ottani keresetekhez szabni, így nem véletlen, hogy a látszólag jól kinéző négykerekűk valójában ürességet rejtenek belül. És ez sajnos nem csak az extrafelszerelésekre értendő, hanem a biztonságra is.

Mivel az ázsiai országban gyakorlatilag az öveken kívül nincsenek kötelező biztonsági felszerelések, a gyártók mindent kispórolnak modelljeikből, hogy így tudják őket minél olcsóbban értékesíteni, így nem véletlen, hogy a legtöbb kocsiban még egyetlen légzsák sincs.

Erre igyekszik rávilágítani a Global NCAP független szervezet, mely nemrégiben két új autót tört össze 64 km/órával (40 mérföld per óra), amik látszólag biztonságosak, ám az eredmény egészen mást mutat. Az egyik a Datsun Go nevű kisautó, a másik pedig az ott Maruti Suzuki Swift néven kapható négykerekű. Mondanunk sem kell, mindkét ócskavas nulla csillagot kapott az egyébként maximálisan szerezhető ötből, sőt, a Datsun annyira rossz konstrukció, hogy a szervezet szerint még a légzsák sem érne benne semmit.

Íme a Datsun Go töréstesztje – amely legalább a gyerekvédelemre két csillagot kapott:

Ezzel szemben a Swift még ebből is csak egy csillagot szerzett, bár itt a légzsák beépítése legalább csökkenthette volna a keletkező sérülések mennyiségét és súlyosságát.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/