/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezért veszélyes olykor nagyon az Autobahn – videó

2017. június 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német autópályarendszer fejlettségét mi sem mutatja jobban, minthogy temérdek szakaszán korlátozás nélkül taposhatjuk a gázpedált, ám az önfeledt száguldásnak olykor megvan a veszélye is, ha mások nem figyelnek. Ezt legutóbb majdnem egy Audi A6 vezetője bánta.

Hiába fejlődnek az autók, ha a vezetők reflexei és reakciói nem. Addig ugyanis a korlátozásmentes száguldás csak egy hiú ábránd a gyorsabb célba érésről, hisz ki szeretne a kórházban ébredni – vagy rosszabb esetben nem ébredni – mint későn hazaérni vagy esetleg pár percet csúszni a munkából?

Persze akadnak, akik a szórakozás kedvéért tapossák azt a bizonyos pedált, különben mi értelme egy 5-600 lóerős kiéhezett paripának, amit nem ül meg eléggé lovasa? Na ugye… Igazából magunk sem tudjuk, miért engedik oly sok – kétsávos – szakaszon a németek a felhőtlen száguldást, de aki alatt volt már kellően erős négykerekű, az biztosan nem ellenzi a dolgot. Azonban a kétsávos pályaszakaszon akadnak olyan előzések, ahol a 80-90 km/órával haladó kamiont támadja le egy 100-as tempót diktáló furgon, ekkor pedig egy pillanat alatt feltűnhet a visszapillantóban egy 240-nel békésen haladó autó, amelynek csak remélhetjük, hogy megfelelő a fékrendszere…

Ez történt egy Audi A6 vezetőjével is, amikor kipréselte a 3.0 literes dízelje hat hengerének maximális lökéseit és 242 km/órával kellett villogtatás közben satu fékeznie. Szerencsére a furgon végül nem jött ki elé, így egy figyelmeztető dudálással haladhatott tovább az Audis.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/