/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Félelmetes időt ment a Mercedes-AMG GT R a Nürburgringen – videó

2016. december 08. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A sportosság igazi fokmérője egy autó számára manapság az, hogy milyen időt megy a Nürburgring legendás Nordschleife szakaszán. A Zöld Pokolban a sportkocsik számot adhatnak képességeikről, itt derül ki, valójában mennyivel jobbak a másiknál. Most a Mercedes-AMG GT R eloszlatott minden kétséget afelől, hogy ki a legjobb.

Tudtuk, hogy a Mercedes-AMG GT R gyors autó, de nem gondoltuk volna, hogy ennyire. A Sport Auto magazin újságírója, Christian Gebhardt elképesztő 7 perc 10.92 másodperces köridőt autózott vele a 20,8 kilométer hosszú Nürburgringen. Ez döbbenetesen, félelmetesen jó idő; azt jelenti, hogy a mai sorozatgyártású, a Nürburgringen is tesztelt autók közül csak a Porsche 918 Spyder (6:57), a Lamborghini Aventador SV (6:59) és a Nissan GT-R Nismo (7:08) képes legyőzni a Mercedest. Az AMG GT-R olyan legendákat utasított maga mögé, mint a Gumpert Apollo, a Dodge Viper ACR vagy a Lexus LFA.

Pedig az AMG GT R nem kiemelkedően erős autó, 4 literes V8-as biturbó erőforrása 585 lóerőt és 700 Nm nyomatékot ad le. A tömege alig nagyobb másfél tonnánál, így 3,6 másodperc alatt sprintel százra és eléri a 318 km/órás végsebességet. Hogy mégis ilyen szenzációs köridőt ment, minden bizonnyal a versenypályás használatra is alkalmas, változó csillapítású felfüggesztésének, az aktív aerodinamikájának és a hátsókerék-kormányzásának köszönhető. Az egyes műszaki megoldásoknak olyan elegyét sikerült létrehozni a mérnököknek, ami legyőzhetetlenné tette az autót.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/