/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Felmegy a sípályán az elektromos Audi – videó

2019. február 19. 18:25   |   Autoblog
címkék:  

Január végén az Audi újra előadta a 80-as évek híres quattro reklámjának sísáncos jelenetét, de ezúttal a főszereplő egy elektromos hajtású kocsi volt, a pálya pedig a 85 százalékos Mausefalle lejtő.

A kitzbüheli Streif sílesikló pálya legmeredekebb része a 85 százalékos Mausefalle. Az Audi ezt a pályaszakaszt nézte ki arra, hogy demonstrálja legújabb elektromos autójának átlagon felüli képességeit.

A 80-as évek legendás ugrósáncos mutatványát megismételve az e-tron quattro célja az volt, hogy feljusson a tetőre, mégpedig segítség nélkül. Ennek érdekében 19 colos szöges Pirelli gumikkal láttak el, amelyek karmokként kapaszkodtak a talajba. Önerőből küzdötte fel magát a hegyoldalon. Három elektromotor mozgatta, 370 kW (503 LE) összteljesítménnyel és 8920 newtonméter keréknél mért forgatónyomatékkal. A kocsit a ralikrossz világbajnok és kétszeres túraautó bajnok Mattias Ekström vezette.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Jóska
2019-02-22 - 19:19

Örülök,hogy mégis igazam volt, a szövegből eltávolították a kötélről szóló részt,mert eredetileg benne volt, hogy nem volt kötél, pedig jól látszik a videón.Hozzászólásaimat is törölték…..


*/