/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ford GT próbálja legyűrni a Lamborghini Aventadort – videó

Habár 3 literrel kisebb motorja van, a két turbónak köszönhetően nagyobb nyomatékkal rendelkezik a Ford GT modellje, mint a Lamborghini Aventador. De vajon egy repülőrajtos gyorsulási versenyben melyik képes felülkerekedni?

A DragTimes összehozta az újkori Ford GT izomautót az olaszok mérges bikájának számító Lamborghini Aventadorával, hogy kiderüljön, melyik a jobb repülőrajtoló.

Az Aventadorban egy 6.5 literes szívó benzines aggregát munkálkodik 700 lóerő mellett 690 Nm-es csúcsnyomatékkal, míg az új GT-ben egy 3.5 literes duplaturbós V6 dolgozik 655 paripa mellett 745 Nm-rel. Kevesebb lóerő, de több nyomaték, valamint nem árt észben tartani, hogy a Ford 136 kilogrammal könnyebb is papíron. Mielőtt megmérkőztek volna, az amerikai járgány ment két próbakört, és 10,85 másodperc alatt képes volt letudni a negyedmérföldes távot nulláról indulva, 131 mérföldes (211 km/órás) tempó mellett.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy álló helyzetből valószínűleg nem sok esélye lett volna a hátul hajtó Fordnak az összkerekes Lambo ellen, repülőrajttal viszont, ahol a nyomaték számít igazán, akár fordulhat is a kocka. Az izgalmas rész 7 percnél kezdődik:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/