/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyorsulási versenyen a Jaguar F-Type és a Subaru WRX STI – videó

2014. augusztus 30. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az EVO magazin kíváncsi volt, mi történik, ha összeeresztik a 300 lóerős, manuális váltóval és összkerékhajtással ellátott Subaru WRX STI-t a 380 lóerős automata, de csak hátul hajtó Jaguar F-Type-pal. Ez.

A klasszikus értelemben vett utcai és/vagy filmes gyorsulási versenyeknek lassan vége, annyi elektronikus segédberendezés jelenik már meg az új autókban.

Ilyen például a Jaguar F-Type-ba szerelt Launch control – azaz rajtautomatika – és persze az automata váltó, melynél a kuplungolást elvégzi helyettünk a masina mindig optimális értéken tartva a fordulatot. Ezzel szemben a még minden modern segédletet nélkülöző Subarunak csupán egy ütőkártyája akad, az állandó összkerékhajtás, mely révén úgy képes elrugaszkodni, akár egy éhes puma, áldozatára.

Ahogy az előre sejthető, a plusz 80 lóerő bőségesen érződik a megmérettetésen, így a papírformának megfelelően a Jaguar nyeri a versenyt, ám 50 km/órára 1,5 másodperces idővel még simán 8 tizedet ver a Subaru ellenfelére. Innen persze nincs tovább, az F-Type egy másodperccel nyeri a mérföldes távot (24,8 és 25,8 szekundum).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/