/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyorsulási versenyt tart a Nürburgring két SUV királya – videó

Két nagyon más világ, mégis azonos menettulajdonságok jellemzik a Mercedes-AMG GLC 63S és az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Verde sportterepjárókat. De vajon melyik gyorsul jobban azonos körülmények között, ha a gyári érték mindkettőnél 3,8 másodperc százra?

Míg régebben egyszerűen kinevették a hatalmas autókkal gyorsulási versenyeken résztvevőket, mára annyit fordult a világ, hogy szinte menővé vált (gyárilag) brutális teljesítményű terepjárókkal vigéckedni a kifutón.

A SUV liga két igazi éllovasa (a Jeep Grand Cherokee Trackhawk 707 lóerős elmeborulását most nem számolva) a Mercedes-AMG GLC 63S és az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Verde, melyek nagyjából azonos méretekkel és teljesítménnyel büszkélkedhetnek, így szinte azonos menettulajdonságokkal bírnak.

Mivel azonban két teljesen más világ megtestesítőiről beszélünk, jobb biztosra menni, és fej-fej mellett próbára tenni a szuper–SUV-ket. Ha csak a száraz adatokat nézzük, nehéz megtippelni egy esetleges gyorsulási verseny végkimenetelét: Az Alfa Stelvio QV-ben egy 2.9 literes duplaturbós V6 benzinmotor teljesít szolgálatot 510 lóerő mellett 600 Nm csúcsnyomatékkal, ami 3,8 másodperces százas sprintidőt, valamint 283 km/órás végsebességet ígér.

Ehhez képest a Mercedes GLC AMG 63S-ben egy 4.0 literes duplaturbós V8 gondoskodik a mozgatásról, amely szintén 510 lóerővel, ám 700 Nm maximális forgatónyomatékkal rendelkezik, de a súlytöbblet (Alfa 1830, Merci 2010 kilogramm) miatt épp ugyanannyi idő szükséges neki a százas érték eléréséhez, mint olasz riválisának, míg végsebessége csak felár ellenében növelhető 280 km/óráig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/