/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hajmeresztő száguldás egy Dodge Viper ACR-rel – videó

2017. augusztus 01. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

A Dodge sohasem vitte ki az új Viper ACR modellt a Nürburgringre, egy magáncsapat közösségi finanszírozással viszont kijutott a Zöld Pokolba és megmutatta, hogy ez a legdurvább amerikai gyártmányú autó. A kéziváltós, hátsókerék-hajtású ACR-rel 7 perc 3 másodperces új rekordot zúztak; a futamról készült belső kamerás felvétel a székbe szegez.

A Viper ACR-t Dominik Farnbacher vezette, aki szerint maradt még egy kis tartalék a gépben. A 7:03.45-ös idő 8 másodperccel jobb, mint az előző generációs Viper ACR-é, de 10 másodperccel elmarad a jelenlegi király, a Lamborghini Huracan Performante idejétől. Ettől még félelmetesen gyors a menet, lélegzetelállító, ahogy Farnbacher gépészkedik a 8,4 literes V10-essel szerelt szörny volánjánál és eszeveszett sebességgel veszi be a kanyarokat. Sokszor egy kézzel fogja a kormányt, mert a másik kezével a hatgangos váltót dirigálja. Közben a tízhengeres motor sajátos orgánumon üvölt, mi pedig szóhoz sem jutunk az ámulattól.

Ha összejön a pénz, a csapat augusztusban még egyszer megpróbálja majd megdönteni a sorozatgyártású autók körrekordját a Nürburgring északi szakaszán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/