/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Három egyenrangú nagyfiú játéka – videó

Az Autocar újságírói arra voltak kíváncsiak, melyik gyorsulóbajnok négykerekű a legjobb a 400 méteres sprintelésre. Épp ezért összehozták a McLaren 650S modelljét a Nissan GT-R-rel és a Ferrari 458 Specialéval, majd padlóig nyomták a gázt.

A kíváncsiság jó dolog tud lenni, főleg, ha gyors autókról van szó. Az Autocar csapatának három, közel azonos képességű autót sikerült összehoznia egy gyorsulási versenyre, hogy kiderítsék, melyik szupersprinternek kikiáltott négykerekű a legalkalmasabb egy negyedmérföldes veretésre.

Így összeszedték Anglia, Japán és Olaszország legjobb sportautóit, és egy vonalhoz állították őket. Vajon ki kerül ki győztesen a McLaren 650S, a Nissan GT-R és a Ferrari 458 Speciale csatájából?
Ez épp annyira kiszámíthatatlan, mint az időjárás manapság. A McLaren ugyanis papíron a legerősebb, a Nissan a leggyorsabb százig, a Ferrari viszont a legtovább pörgethető szívó V8-assal rendelkezik. Egész pontosan a brit erőgép 650 paripát és 678 Nm-t képes előállítani 3.8 literes duplaturbós V8-asából, ami 3 másodperces sprintidőt és 333 km/órás végsebességet jelent az 1370 kilogrammos kasztnival.

Ehhez képest a Nissan GT-R „csak” 550 lóerőt és 580 Nm-t termel a hasonló lökettérfogatú, viszont V6-os duplaturbós egységből, a jól hangolt hatsebességes duplakuplungos váltónak köszönhetően azonban 2,7 másodperc alatt lő ki százra, igaz 310-nél kifullad a technika, miközben tömege 350 kilogrammal meghaladja riválisaiét.

A Ferrari 458 Speciale modellje az egyik legmagasabb literre jutó lóerők számával büszkélkedhet a szívó motorok között, hisz 4.5 literes V8-asából 605 lóerőt préseltek ki a mérnökök 540 Nm maximális forgatónyomaték mellett. Ezzel 3 másodpercre sikerült csökkenteni a százas sprint idejét, míg a végsebesség 325 km/óra, ami az 1395 kilogrammos tömeget figyelembe véve nem is csoda.

Hogy végül melyik modell a leggyorsabb, az az alábbi videóból kiderül. Csak egy megjegyzés: a második menetre sikerült mindegyik modellt a maximális erőleadásra beállítani, így annak az eredménye mutatja a valódi erőviszonyokat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/