/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hat bukfenc után sértetlenül szállt ki – videó

2016. május 02. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A 2016-os Brit GT Bajnokság legutóbbi állomásán a Brands Hatch pályán egy elég csúnya balesetet láthattak a nézők, melyben egy Aston Martin versenyautót nulláztak le a résztvevők. A látottak ellenére mindenki sértetlenül szállt ki autójából.

Elég eseménydúsra sikeredett a múltkori Brit GT Bajnokság állomása, ugyanis a 22. körben egy csúnya hármas baleset szemtanúi lehettek az esemény nézői, amikor az egyik kanyarban a Phil Dryburgh által vezetett Motorbase Performance Aston Martin GT kereke összeakadt a Matthew Graham által terelgetett Generation AMR MacMillan Racing Aston Martin GT4-ével, majd egyikük pörögve a levegőbe szállt, másikuk a füvön irányíthatatlanná vált autójával kapta el a szalagkorlátot. A harmadik résztvevő, Nick Jones autója szerencsére csak minimális sérüléseket szenvedett, így ő a bokszba is vissza tudott térni.

Az incidenst követően a sportág történetében először alkalmazták a „Code 80” szabályt, azaz a pályán lévő összes autó maximális sebessége nem haladhatta meg a 80 km/órát. A sérült elemek helyreállítása és a roncsok elvontatása 40 percbe telt.

Ilyenkor jó látni, hogy nem csak sebességben, de biztonság terén is sokat fejlődtek az autók az elmúlt évtizedekben, hisz egy ilyen balesetet aligha élt volna túl a pilóta akár csak 30-40 évvel ezelőtt is.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/