/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hihetetlen rekordot döntött meg a Mazda – videó

2019. szeptember 17. 15:00   |   Autoblog
címkék:  

Minden benzinvérűnek egyszer muszáj megtapasztalnia, hogy milyen egy tökéletesen kiegyensúlyozott, könnyű, hátsókerék-hajtású sportkocsit kanyargós hegyi utakon terelgetni. Még jobb, ha közben egy világrekordot is megdönt az ember.

Július 17-én a Mazda megkapta az engedélyt a hatóságoktól, hogy egyedül ő használhassa az osztrák Kaunertal hágót, mégpedig rekordkísérlet céljából. A cél 12 óra leforgása alatt a legtöbb hajtűkanyar bevétele volt. 1500 volt az a szám, amit felül kellett múlni, de a ’Mazda Garage’ csapatának sikerült. Egy módosított, első generációs MX-5-tel 12 óra alatt pontosan 2900 hajtűkanyart vettek be, ami 1400-zal haladta meg a korábbi rekordot.

A volánnál Cyndie Allemann, Jan Spieb, Niki Schelle és Stefan Novitzki váltották egymást. A hitelességhez mindegyik kanyarnak 150 és 180 fok között kellett lennie, s a teljes futamot GPS jel és szenzorok segítségével rögzítették. A 12 óra alatt bevett legtöbb hajtűkanyar rekordja tehát immár a Mazdáé, a német RID Rekord Institute által elismerve.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/