/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hihetetlenül gyorsul a Dodge Challenger SRT Demon – videó

2018. január 06. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még a szuperautók nagyja sem képes olyan gyorsulásra, mint amire a 6.2 literes kompresszoros V8-assal szerelt, hátsókerekes Challenger. Így hagyja állva a kifutópályán ellenfeleit.

Az Dodge 840 lóerőre hizlalt izomgépe a gyártó állítása szerint a Föld legjobban katapultáló sorozatgyártott négykerekűje, ami nem véletlen, hisz a gyári adatok alapján 2,3 másodperc alatt éri el a 60 mérföld/órás (96 km/órás) tempót, ráadásul képes megfutni a negyedmérföldes távot kevesebb, mint tíz másodperc alatt – erre még az 1001 lóerős Bugatti Veyron sem képes.

Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, arra az alábbi videó a legjobb példa. Egy piros SRT Demon példány 91-es oktánszámú üzemanyaggal (így „csak” 808 lóerővel) és gyorsulási meccsekre alkalmas abroncsokkal állt a kifutópályára, hogy több alkalommal is bizonyítsa rátermettségét egy Camaro SS, egy Jeep Grand Cherokee Trackhawk és a gyengébb, Challenger SRT Hellcat ellen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/