/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Honda NSX vagy tuningolt Nissan GT-R? – videó

2019. május 19. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A japánok két csúcsragadozóját méri össze egy gyorsulási versenyben a Top Gear csapata. Az egyik résztvevő a hibrid szuperautó Honda NSX, míg a másik a Litchfield edzőtermét is megjárt Nissan GT-R. Gyári 581 lóerő a felpaprikázott 640 ellen.

Két japán titán összecsapását nézhetjük meg az alábbi, Top Gear által készített videón.

A baloldali résztvevő egy Honda NSX, melynek 3.5 literes turbófeltöltős V6 benzinmotorját három elektromos egység egészíti ki, így az instant nyomatékleadás garantált, ahogy az 581 lóerős összteljesítmény és a 645 Nm-es csúcsnyomaték is. Ez elvileg 3 másodperc körüli százas sprintidőt, valamint 307 km/órás csúcstempót eredményez.

A jobboldali autó egy Nissan GT-R, ám nem a szokványos fajtából, ezt ugyanis a Litchfiled névre hallgató tuningműhely vette kezelésbe, s így 640 lóerőt, valamint 813 Nm csúcsnyomatékot képes előállítani 3.7 literes V6-osából.

Persze biztos sokan gondolják, igazságtalan egy alapbeállítású autó ellen küldeni egy másikat, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy míg az NSX 144 825 fontba (53,8 millió forint) kerül, addig a GT-R csak 98 895 fontba (36,7 millió forint), így bőségesen belefér egy komolyabb erőnövelés is a Godzilla költségvetésébe a hasonló árszinthez. Ha hozzávesszük, hogy utóbbi modell csupán 24 kilogrammal nyom többet a mérlegen vetélytársánál, talán nem is az lesz a kérdés, ki nyer, hanem inkább, hogy mennyivel…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/