/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Igazi távirányítós Chevy Corvette-et épített egy holland mérnök – videó

2018. július 01. 16:44   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy holland számítástechnikus valódi távirányítós modellé alakított egy 2006-os Chevrolet Corvette-et, amely utcán is használható. A szakember még olyan dolgokra is gondolt, hogy például mit csináljon az autó, amikor túlmegy a hatótávon.

Valószínűleg minden benzinvérű bele gondolt abba gyermekkorában egy távirányítós autóval a kezében, hogy milyen jó lenne egy valódi járművet is átalakítani ilyenné.

Nos, egy holland számítástechnikus megvalósította álmát, ráadásul egy 6.0 literes V8-as motorral szerelt, 405 lóerős Chevrolet Corvette-tel. Bár a munka több mint fél évig tartott, és először nagyon félt kipróbálni az anyósülésről, az elkészült mű hibátlanul sikerült, miközben utcán is használható maradt az autó. A gáz, a fék és a kormánymozdulatokért mind elektromotorok felelnek, de még a sebességváltót is tudja távirányítóról kezelni.

Ezen felül egy olyan biztonsági rendszer is beépítésre került, hogyha hatótávon kívülre érne, azonnal vészfékezéssel megálljon – elkerülve az irányíthatatlanságból adódó esetleges balesetet. A 34 éves Bjorn Harms még a közel 300 km/órás végsebesség elérését is lehetővé tette az irányítón keresztül, habár ezt sosem próbálta – és nem is merné.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/