/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így dolgozik a Bugatti, 3D nyomtatással készült fékje – videó

2019. február 03. 09:33   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Akár 1000 Celsius fokos hőt is képes kibírni a francia gyártó háromdimenziós nyomtatással előállított, titán féknyerge. A mindössze 2,9 kilós fémdarabot extrém terhelésnek kitéve sem lehet megizzasztani.

Egy érdekes videót tett közzé a Bugatti, melyen a 3D nyomtatással készített titán féknyergét teszi próbára extrém, mesterséges körülmények között.

Még egy éve mutatta be az új technológiával készülő féknyergét a gyártó, ami annak ellenére, hogy csak 2,9 kilogrammot nyom (40%-kal könnyebb, mint amit a Chiron használ), nyolc dugattyúja segítségével brutális erőt képes kifejteni, ráadásul hihetetlen terhelést elvisel. Az elem további érdekessége, hogy jelenleg ez a legnagyobb autóalkatrész, melyet ilyen technológiával készítenek.

A nyereg teherbírásáról laboratóriumi körülmények között győződött meg a gyártó, s ezt láthatjuk most mi is: a tengelyre szerelt féktárcsát több alkalommal is felpörgeti a gép – esetenként akár 375 km/órára – és aztán behúzza a féket. Félelmetes látvány, ahogy a tárcsa elkezd izzani, miközben a hőmérő 1000 fok feletti értéket is mutat.

Arról egyelőre nem tudni, hogy esetleg már a Chironban is elérhető lesz a szupertechnológia vagy csak egy következő sportautóban, ahogy az is kérdéses, hogy esetleg az alapfelszereltség része vagy fizetős opció lesz-e az elem.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/