/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így ette meg a hegyet a VW villanyautója a Pikes Peaken – videó

Szinte hibátlanul ment végig Romain Dumas az I.D. R Pikes Peak volánja mögött a Pikes Peak idei versenyén, ahol 7 perc57 másodperces idejével 16 másodpercet vert a korábbi abszolút rekordra. A menetelésről egy megszakítás nélküli légi felvétel is készült.

Hiába benzinvérűek az igazi autórajongók, el kell ismernünk, hatalmas potenciál rejlik még a villanyautózásban, amit sorra megdöntött rekordok bizonyítanak – pedig még mindig szinte gyerekcipőben jár a technológia.

A Volkswagen és az I.D. R Pikes Peak történelmet írt június 24-én, Coloradóban, az idei Pikes Peak futamon, ahol a francia Romain Dumas az I.D. R Pikes Peak volánja mögött a belsőégésű motoros mezőny versenyzőinél is jobb időt autózott. Ezzel nem csak kategóriájának rekordját döntötte meg, de a verseny történetének leggyorsabb idejét autózta. 16 másodperccel volt gyorsabb, mint a korábbi rekorder, Sébastien Loeb.

19,99 kilométer, 156 kanyar és mindössze egyetlen lehetőség adódik ennek megtételére. A meglehetősen könnyű, kevesebb, mint 1100 kilogrammot nyomó I.D. R Pikes Peak azonban kérdés nélkül ette meg a hegyet köszönhetően két, összteljesítményben 680 lóerős villanymotorjának, ugyanis a százas sprintidő mindössze 2,25 másodperc álló helyzetből, ami igazán fontos a sok lassú hajtűkanyar miatt. Bár a hangját nem fogjuk szeretni, a mozgása hihetetlen a versenyautónak – mintha sínen menne végig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/