/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így gyorsul a világ leggyorsabb Lamborghini Huracánja – videó

2016. március 26. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az alábbi, 5.2 literes V10-es szívvel szerelt olasz bika nem akármilyen sprinter. Az autók Usain Boltjának is hívhatnánk, ugyanis a 400 méteres távot álló helyzetből 7,8 másodperc alatt tudja le 302 km/órás célsebességgel.

Na persze nem akármilyen szív rejlik az utasok ülései mögött. Az 5.2 literes szív nem kevesebb, mint két turbót kapott az Underground Racing jóvoltából, így a kerekeken 1800 lóerőt mértek, ami a motornál legalább 2000 paripát jelent. Egy szekvenciális váltómű és egy új kuplungszett is a felszerelés részét képezi, így aztán nem csoda, hogy már egy héttel a rekorddöntés előtt 8,55 másodperc alatt ért célba a négykerekű rakéta.

A következő kísérletnél már sokat segített a tunernek, hogy a Dodsontól kapott kuplung a gyártó állítása szerint jóval több erőt is elbír, mint amivel előtte terhelték, így egy kis erőnövelést követően 7,807 másodpercre sikerült lecsökkenteni a táv teljesítéséhez szükséges időtartamot, amivel 302 km/órás célsebesség is együtt járt. A bődületes gyorsításról készült felvétel itt tekinthető meg:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/