/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így hasít 420 km/órával a Bugatti Chiron – videó

2018. december 16. 20:58   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ugyan nem világrekorder érték, de még a képernyőn keresztül is félelmetes nézni, amilyen gyorsan eléri, és ahogy ilyen tempóval képes haladni a francia szuperautó. Az 1500 lóerős Bugatti Chironnak meg sem kottyan 420-szal vágtatni.

Másodpercenként 116 méter. Ennyit tesz meg az ember 420 km/órával haladva. Erre a tempóra a repülőkön kívül nem sok közlekedési eszköz képes, a Bugatti Chiron azonban ilyen, ráadásul videóra is vették nekünk, hogy tátott szájjal bámulhassuk a képernyőt az autó teljesítménye láttán.

Habár a Bugatti elnök-vezérigazgatója, Stephan Winkelmann kijelentette, hogy nem tudja, milyen gyors is a Chiron, hiszen végsebesség csak másodrangú szerepet tölt be az 1500 lóerős szörnyeteg életében, most megnézhetjük, ahogy 261 mérföld/órás (420 km/órás) tempóig hajszolják egy floridai kifutópályán, brutális hangorkán kíséretében.

Habár ez egy elektronikusan limitált csúcssebesség, mindössze 4,3 kilométer alatt sikerült elérni vele az egyenes pályán, így valószínűleg sokkal többre is képes lenne – a probléma inkább az, hogy jelenleg nem nagyon akad abroncsgyártó a Földön, amely tudna ilyen terhelést elviselő gumit készíteni. Pedig az autó képességei megvannak…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/