/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így katapultál 350 km/órára az új Bugatti

2017. március 26. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Lélegzetelállító látvány, ahogy az 1500 lóerős franica szuperautó műszerén kúszik felfelé a mutató. A Chiron 16 másodperc alatt hagyja el a 320-as jelzést. Egészen 350-ig engedik szabadjára, pedig 420-al is képes haladni.

Semmi kétség, a Bugatti Veyron is maga volt a modernkori autógyártás csodagyermeke, amelynek tovább csiszolásából született meg a Chiron.

Az autóban elődjéből ismerős méretű, ám teljesen újratervezett 16 hengeres 8.0 literes motor dolgozik négy turbóval. A legnagyobb teljesítmény 1500 lóerő, amely mellé 1600 Nm-es csúcsnyomaték társul. A számok láttán még a kamionosok is a szívükhöz kapnak, ám ez esetben többtíz tonna helyett vezetővel együtt mindössze nagyjából 2000 kilogrammot kell az aggregátnak meglódítania.

Ezt az alábbi videón látható módon villámgyorsan meg is teszi: a kipörgésgátló 130 km/óráig szinte folyamatosan munkában áll, így is 5 másodperc kell mindössze a 160-as tempó eléréséhez, de a 320 km/órát is letudja a szörnyeteg 16,1 szekundum alatt – pedig az útfelület nem volt ideális. A látványt pedig a 16 henger csodás zenei aláfestése egészíti ki tökéletesen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/