/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így kell 40 tonnás dömperrel driftelni – videó

2020. augusztus 24. 13:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem kis merészség és unalom kell ahhoz, hogy valaki egy 40 tonnás munkagéppel Ken Blockot megszégyenítő driftelésbe kezdjen, de valahol Angliában akadt egy sofőr, aki életét és állását kockáztatta, hogy összehozza a tökéletes csúsztatást. Sikerült neki.

Nem épp KRESZ könyvekben szokták mutogatni, és a vezetésgyakorlati órákon sem tartozik a tananyagba, de aki vezet, azzal már nagy valószínűséggel előfordult hogy direkt vagy épp akarta ellenére állt keresztbe az úton – vagy jobb esetben egy elhagyott parkolóban – autójával.

Hajtson elől vagy legyenek a legjobb gumik rajta, a fizika törvényeit nem lehet meghazudtolni, maximum feszegetni. Persze olyat nem sűrűn látunk, hogy egy abszolút más célra kifejlesztett munkaeszközzel adjon elő valaki efféle gyakorlatot, ráadásul szánt szándékkal.

Egy chesterfieldi (Egyesült Királyság) CAT 740 dömpersofőrnek azonban sikerült a tökéletes farolást előadnia egy potom 40 tonnás hatkerekűvel úgy, hogy a 180 fokos fordulatot követően alig kellett tolatnia a rakomány felvételét jelentő kamerás kollégájához.

Ha a főnöke ezt valaha látni fogja, nem valószínű, hogy a hónap dolgozójának választja majd, pedig ha jobban belegondolunk, sok időt megspórolt emberünk a forgolódás helyett rögtönzött gyors célba éréssel.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/