/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Így leheli ki stílusosan a lelkét a Wankel-motor – videó

2017. december 09. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mazda híres felépítésű benzinmotorja az egyik legszebben daloló belsőégésű egység a Földön – amíg működik. Ám nem feltétlen szeret mindenfajta megpróbáltatást, az alábbi erőmű például üresben csúcsra járatva adta be a kulcsot, és robbant fel.

Gyönyörű hangja, selymes járáskultúrája, illetve megbízhatatlanságából és magas üzemanyagfogyasztásából adódó ritkasága miatt imádják sokan a Mazda bolygódugattyús egységeit.

A fanatikusok pedig olykor-olykor összegyűlnek, hogy büszkén mutogassák egymásnak és a tömegnek, hogy mit tud saját kedvencük. Ám a showműsor nem mindig sül el jól: egyesek túlvállalva saját és autójuk képességeit ütköznek, míg mások anyagfáradás miatt sérülnek le.

Így járt az a sárga oldschool Mazda tulaja is, aki a Sydney-ben tartott Rotary Revival 6 rendezvényén egy hangerő-verseny mérésén pörgette tízezres fordulatig az egységet, ám az nem bírta, és egy nagy durranással kilehelte lelkét.

Jó kérdés, hogy a motor felrobbanása számít-e végeredményben, mert ha igen, biztosan ő nyert. Az alkatrészek egyik fele felfelé próbált távozni (némelyik majdnem át is jutott a motorháztetőn), míg másik felük a padlóra került – ahogy valószínűleg a kocsi gazdája is, mikor tudatosult benne, mi történt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Bereczk János
2018-01-07 - 07:34

Már csak ilyen a világ! A fizika törvénye nem véletlen, ahogy Szentgyörgyi professzor úr mondaná, a forgó testekre ható erők, összeadódnak,
hozzáteszem ha valaki ezt nem érti, az eredmény itt látható!
A forgódugattyús motoroknál ez egy természetes hiba, a megtermelt
energiát, le kell kötni!
Fűtéseknél szoktam írni, a HÁZ leégetése, csak egy alkalomra fűtés!!!
Informatikus erre azt írja: “A legjobb takarékosság, ha a megtermelt energiát, nem használjuk fel!” Az energiát, hagyjuk a hordozójában, az
takarékosság, de ha már megtermeltük, gondoskodjunk, a hasznosításáról! Persze nem úgy, mint az autóknál, hogy a hűtőben,
visszahűtjük.


*/