/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így néz ki egy 25 éves autó, ha Lexus – videó

2022. július 22. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Különleges csemege bukkant fel az interneten: egy 1999-es gyártású Lexus LS, amely a mindennapos használat ellenére olyan makulátlanul néz ki, mintha vadonatúj volna.

1999-lexus-ls400_2

Amikor a Toyota-csoport 1989-ben létrehozta prémium márkáját, a Lexust, és bemutatta annak legelső típusát, az LS szedánt, talán a bennfentesek sem sejtették, hogy nem csak egy brandet, hanem egy legendát teremtenek. A Lexus ma a világ egyik legmegbízhatóbb autómárkája, amelynek vásárlói soha nem látott mértékben ragaszkodnak választásukhoz – nem alaptalanul.

A cikkünkben szereplő autó nem az első, hanem a második generációs Lexus LS 400 egy példánya, amelyet a márka születésének tizedik évfordulóján, 1999-ben –azaz közvetlenül a harmadik generáció bevezetését megelőző évben – gyártottak. Az autó gondos tulajdonoshoz került, aki az évek során kíméletesen, de rendszeresen használta a szedánt. Később apáról fiúra szállt az autó, és ha lehet, ezzel még jobb kezekbe került. Habár a huszonhárom évnyi használat alatt megtett, nem egészen 230 ezer kilométer viszonylag szerény, évi 10 ezer kilométeres futásteljesítményt jelent, mégis csak közel negyedmillió kilométerről és negyed évszázadról beszélünk.

Ennyi idő alatt akár egy Lexus ragyogása is megkophatna, ennek az autónak a tulajdonosai azonban féltő gondoskodással ügyeltek arra, hogy sem az UV-sugárzás, sem a korrózió ne tegyen kárt az autóban – a karcokról és horpadásokról nem is beszélve. Nem csak a látható, könnyen elérhető elemek makulátlanok, de az egymásra záródó felületek is tökéletes, gyári állapotban vannak.

A filmet végignézve könnyű beleszeretni az autóba, de ne feledjük, hogy ehhez a csodához a Lexus csak az alapokat adta: noha léteznek még a világon a második generációs LS 400-nek hasonlóan hibátlan példányai, a legtöbb autó ma már távol áll ettől a múzeumi állapottól.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/