/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így szól egy 225 lovas szívó Mazda MX-5 – videó

2020. június 26. 18:05   |   DG
címkék:  

A híres Mazda-specialista BBR a Mazda MX-5 összes generációjához kínál motortuning-csomagokat, s többféle megoldása van arra is, ha valaki megmaradna a szívóüzemnél. A legújabb ilyen, ’Super 225’ csomagjukat egy 2 literes motorral szerelt harmadik generációs MX-5-be építették be, amely szívmelengető, utánozhatatlan hangon üvölt.

A BBR fékpadi mérése szerint a hengerenkénti pillangószelepekkel szerelt 2 literes szívómotor 225 lóerőt ad le 7550-es fordulatszámon és 236 Nm nyomatékot termel 5950-es fordulatszámnál. Ez elismerésre méltó 67 lóerős és 49 Nm-es gyarapodás a gyári értékekhez képest, ráadásul a gyári motorvezérlő rendszer megtartása mellett.

A teljesítménytöbblet részben az egyedi, 45 mm torokátmérőjű, hengerenkénti pillangószelepeknek köszönhető, amelyek olyan erőteljes, érces szívóhanggal ruházzák fel a Mazdát, ami csakis a nagyteljesítményű, pörgős négyhengeres szívómotorokra jellemző. A csomagban egyébként új vezérműtengelyek és a gyári ECU-ba integrált egyedi drive-by-wire rendszer is beletartozik.

A ‘Super 225’ csomag 3495 fontba kerül, ám ha valaki szakemberekkel szeretné beszereltetni, 4295 fontjába fog kerülni. Azok az MX-5 NC tulajdonosok, akik korábban már beszerezték a ’Super 200’ csomagot, 2495 fontért válthatnak nagyobbra.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/