/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így tesztelik az Fiat 124 Abarth raliautót – videó

2016. szeptember 18. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mérgesen durrog, könnyedén driftel a kanyarokban és hangja mint a legkomolyabb sportautóké. Ilyen a Fiat 124 Abarth raliautójának prototípusa, amelyet tesztelés közben kaptak lencsevégre több ízben.

A 2017-es szezonra készülvén videózták le az olaszok méregzsákját, az Abarth 124 R-GT raliautót, melynek 1.8 literes turbós benzinmotorja 300 lóerő (224 kW) leadására képes. Bár tömegét nem árulták el, az FIA szabályait betartva – amely 3,4 kilogramm/lóerőben határozza meg a hányadot – 1020 kilogrammos tömeg jön ki. Ez 40 kilóval könnyebb a gyári 1.4 literes turbómotoros utcai Abarthnál.

A hátsó kerekek meghajtását egy hatsebbéges szekvenciális váltómű teszi lehetővé, de a kötelező bukócsövezés sem maradhat el, ahogyan a pályaviszonyoknak megfelelően állítható futómű is a repertoár része. A felvételeken kellőképp nyúzzák az olasz sportolót, ám az zokszó nélkül, játékosan tűri a megpróbáltatásokat, ami nem árt, ugyanis olyan autókkal teletűzdelt mezőnyben kell megállnia majd a helyét, mint a Nissan 370Z, Porsche 911 vagy a BMW különböző modelljei.

Az alap járművet a Fiat 150 ezer eurós (mintegy 46,5 millió forintos) áron fogja kínálni, így kezdő csapatoknak ideális választás lehet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/