/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így töréstesztelik a világ egyik legdrágább autóját – videó

2017. december 31. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ahogy a világ talán összes autógyártója, a Koenigsegg sem feledkezik meg a biztonságról, sőt… A svéd gyártó különösen nagy hangsúlyt fektet az életek megóvására, így egyetlen modellje sem maradhat ki az efféle tesztekből, kerüljön akármennyibe is.

Nem mindennapi dolog egy teljesen szénszálas, többszáz millió (talán milliárd) forintot érő négykerekűt kínozva látni, de a Koenigsegg most közzétett egy Regera törés- és strapabírás tesztet, amely során az autó minden részét megnyúzzák a mérnökök.

Talán még az Euro NCAP is elbújhat a gyártó szigorú vizsgálatai mögött, ugyanis nem csak frontális, hátsó és oszloptesztet végeznek, de a különféle alkatrészek tűréseit is próbára teszik: sosem láttunk még például szuperautó ajtaját így csapkodni.

Persze nem árt megjegyezni, hogy míg a nagyvolumenben készített négykerekűkből többet is összezúznak a tesztek során, a Koenigsegg erre mindössze egyetlen modellt használt, melyet minden teszt után újraépített – ugyanis ez olcsóbb megoldásnak bizonyult, mint mindig újabb és újabb Regerát feláldozni.

A kínzó videót a manufaktúra egyébként annak tiszteletére tette közzé, hogy elérte az egymillió követőt az Instagramon. Szép kis ünneplés, nem?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/