/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen hangokat csak az autós világ Pavarottija képes kiadni – videó

2018. október 28. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy új kompresszorral és egy Ajko kipufogórendszerrel megbolondított, és így 500 lóerősre hizlalt Lotus Exige kápráztatja el a közönséget egy Milánóhoz közeli versenypályán, ugyanis hihetetlen hangokkal hihetetlen menetteljesítményre képes.

Az egyik legjobban vezethető négykerekű – talán az Ariel Atom után – az aprócska, ám annál erősebb Lotus Exige, melynek újabb példányai gyárilag is elérik a 430 lóerőt 440 Nm nyomaték mellett – köszönhetően a Toyotából származó 3.5 literes V6-os kompresszoros erőforrásnak.

Bár az alábbi példány nem rendelkezett ekkora teljesítménnyel, tulajdonosa úgy gondolta, többet is ki lehet hozni a V6-osból, mint amit a gyáriak mertek, így tett rá egy Harrop TVS1900 kompresszort, valamint egy Ajko – japán – kipufogórendszert. Ezek kettőse nem csak erősebbé, de ércesebbé is tette a motort, amely tomboló hurrikánként söpört végig az olasz versenycsíkon, ahol pályára lépett. Ez nem is csoda, hisz immáron 500 lóerő tombol benne, ráadásul egy olyan „hangszeren” keresztül, melyet alig pár négykerekű – például a Pagani Huayra – mondhat büszkén magáénak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/