/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen könnyedén gyorsul 300km/óra fölé a Tesla Plaid – videó

2023. július 11. 07:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német autópályán hajtották meg az eddigi legerősebb Teslát, a Model S Plaidet, ami 328 km/óráig menetelt. Bár a végsebesség sem rossz, a gyorsulási adatok az igazán megdöbbentőek. Álló helyzetből 300-ra szuperautókat megszégyenítően gyorsul az elektromos szedán.

Napjainkra a Tesla márkanév eggyé vált a villámgyors elektromos autók fogalmával, ami nem véletlen, hiszen még a legszolidabb modellek is sportautós haladási képességekkel rendelkeznek úgy, hogy közben mindennapos használatra is kiválóan alkalmasak.

Nincs ez másként a jelenlegi csúcsot képező Model S Plaiddel, ami egy ötajtós, ötüléses családi limuzin, hatalmas csomagtartóval és kedvező fogyasztással, az általános kinézet azonban ne engedjen megtéveszteni minket, a lemezek alatt ugyanis 1020 lóerő és 1423 Nm csúcsnyomaték rejtőzik 3 elektromotor kooperációjának köszönhetően.

Hogy ez mire is elég az autópályán, arra az AutoTopNL adott választ, ugyanis a német autobahn sebességkorlát nélküli szakaszán hajszolta meg az amerikai négykerekűt. A Model S órája 328 km/órás tempónál akadt ki, amely a valóságban GPS-szel mérve 324-nek felel meg – ezt azért nem sok utcai jármű képes elérni, ám ami ennél is durvább, azok a gyorsulási értékek: álló helyzetből 100 km/órára 2,56 másodperc elég neki,100-ról 200-ra pedig csupán 4,27 másodpercre van szüksége a limuzinnak. A 0-300-as tempó 16,21 szekundum alatt van meg, ami alig marad el például a Mercedes legdurvább modelljétől, a F1-es technológiára épülő One hibrid szuperautó 15,6 másodperces értékétől.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/