/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Ilyen versenybaleset soha sem történt még – videó

2017. november 24. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

15 autó rohant egymásba a FIA GT Világbajnokság Makaói Nagydíján, miután az igen szűkös pálya egy kritikus kanyarjába állt be egy ívet rontott autó, majd a többiek mind belerohantak. A kár felbecsülhetetlenül magas.

Láttunk már egy versenyző hibájából kiesni másokat is, ám ami a FIA GT bajnokságában történt, arra eddig nem volt példa.

Bár a monacói F1-es utcai versenypálya sem tűri a hibákat, a makaói aszfaltcsík talán még kevésbé toleráns. Ezt tapasztalhatták meg a Mercedes-AMG GT, Audi R8, BMW M6 GT3-as autókat terelgető pilóták, amikor a múlt hétvégén a résztvevő 20 kocsiból 16-nak kellett feladnia a versenyt egy hatalmas roncsderbit követően, melyben egy, a 4. helyen autózó Mercedes-AMG GT3-as akadt a szalagkorlátra, majd az őt üldözők közül csak a közvetlenül mögötte haladó tudta lereagálni a helyzetet, a többiek sorban egymásnak mentek.

Ezután egy órányi piroszászlós takarítás következett, az újraindításra pedig csak négy másik autót tudtak helyrehozni, így 8-an kezdtek ismét a futamnak.

A balesetről több felvétel is készült, az első a hivatalos közvetítés – itt nagyjából 1 perc 45 másodpercnél kezdődik az érdekes rész:


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

egyember
2017-11-24 - 17:33

Mi is az értelme az ilyen “versenynek”? Ilyen pályán, ennyi autó.

Kimi
2017-11-24 - 19:33

Picit lemaradtatok a hírrel. Ez már több hetes téma. Kicsit lassúak vagytok, mint a mezőny hátsó fele.


*/