/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ismét a Honda Civic a Nürburgring leggyorsabb elsőkerekes autója – videó

2017. április 24. 12:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az idei Genfi Autószalonon történt bemutatását követően a hot hatch megfutotta a leggyorsabb fronthajtású köridőt a híres 20 kilométeres Zöld Pokolban. A Civic Type R brutális idővel, 7 perc 43,8 másodperc alatt ért körbe.

A legdrágább, legnagyobb teljesítményű sportautókét megszégyenítő idővel ért körbe a japánok tizedik generációs hot hatch-e.

Az idei Genfi Autószalonon bemutatott Honda Civic Type R 7 perc 43,8 másodperc alatt viharzott körbe a 20,8 km-es Nürburgringen április 3-án. Az időt a nyártól gyártásba kerülő szériaautóéval megegyező tulajdonságokkal rendelkező próbaautóval érték el, így az eredmény teljesen hivatalos.

Ez több mint 4 másodperccel veri a Volkswagen Golf GTI Clubsport S által tavaly felállított időt, valamint közel 7 szekundummal múlja felül az előző Civic Type R eredményét. Az időjárás és a hőmérsékleti viszonyok is ideálisak voltak a hihetetlen érték beállításához, amivel az autó olyan nagy típusokat előz meg, mint a BMW E92 M3 GTS, Porsche 911 GT2, Lamborghini Murciélago, Audi R8 V10 és még sorolhatnánk.

Az új Type R-ben egyébként az elődből is megismert 2.0 literes négyhengeres aggregát dolgozik, tízzel több, 320 lóerős teljesítménnyel és azonos, 400 Nm-es csúcsnyomatékkal. A valódi trükk a hosszabb áttételekkel rendelkező hatsebességes kézi kapcsolású váltóban, valamint a fejlettebb aerodinamikában keresendő. A 38%-kal merevebb kasztni 16 kilogrammal könnyebb lett elődjénél, míg a hátsó multi-link felfüggesztés nagyobb stabilitást ad fékezéskor, valamint kanyarvétel során, azaz későbbi lassítást és magasabb tempót enged a vezetőnek.

Az autóba a biztonság kedvéért egy bukókeretet építettek, ám ez nem adott nagyobb merevséget a kasztninak, a nagyobb tömeget pedig a multimédia rendszer és a hátsó ülések kiszerelésével kompenzálták. A rekorddöntéskor használt abroncsok utcán is viselhetők, így a rekordidő érvényes. Az új Type R-t idén nyártól érhetik el a vásárlók, amikor is beindul a gyártás az angliai Swindonban található üzemben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/