/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ismét a Renault-é a Nürburgring rekord – videó

2019. május 22. 11:40   |   Autoblog
címkék:  

A Renault bemutatta az új Megane R.S. Trophy-R változatot, amely áprilisban visszaszerezte a leggyorsabb fronthajtású szériaautónak járó címet a Nürburgring Nordschleifén. A 300 lóerős Megane R.S. Trophy-R-ből kis sorozat is készül, még az idén piacra dobják.

Az új Megane R.S. Trophy-R versenyautónak készült; bár a 300 lóerős turbómotorját az idén év elején debütált Megane R.S. Trophytól örökölte, alváza radikális átalakításon esett át, aerodinamikáját továbbfejlesztették, és 130 kilogrammtól megszabadították. A végeredmény egy új körrekord lett a Nürburgring híres Nordschleife szakaszán: a Megane R.S. Trophy-R 7 perc 40 másodperces idejével megverte a Honda Civic Type R-t (-3,7 mp) és ismét a leggyorsabb elsőkerék-hajtású szériaautó lett a planétán.

Az autót Laurent Hurgon vezette, aki nagyon ismeri a típust és a pályát is; ő volt az is, akinek először sikerült 8 perc alá mennie egy Trophy R modellel 2014-ben.

A Megane R.S. Trophy-R exkluzív, néhány száz darabra limitált példányszámban kerül piacra, még idén. A gép első nyilvános szereplése Monacóban lesz május 24-én, a Formula 1 nagydíjat megelőzően.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/