/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ismét egy Porsche a leggyorsabb utcai autó a Nürburgringen – videó

2021. június 25. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche új körrekordot állított fel a sorozatgyártású, közúti közlekedésre alkalmas autók kategóriájában a Nürburgring-Nordschleifén. A Manthey Performance Kittel felszerelt 911 GT2 RS legjobb körideje 6 perc 43,3 másodperc volt, amelyet június 14-én közjegyző jelenlétében tett meg Lars Kern, a Porsche tesztpilótája.

A terv az eddigi 6:48,047-es utcai autós rekord megdöntése volt. Kern ezt nagyvonalúan múlta felül a 911 GT2 RS volánja mögött, a korábbi időt 4,747 másodperccel megjavítva. A közúton is használható Michelin Pilot Sport Cup 2 R abroncsokkal felszerelt modell átlagsebessége 185,87 km/óra volt. Lars Kern a nyári hőség ellenére futott új rekordot az autóval, 41 fokos aszfalton.

A Porsche Tequipment kínálatában található Manthey Performance Kit olyan futómű-, fék- és aerodinamikai elemeket tartalmaz, amelyeket kimondottan a 911 GT2 RS számára fejlesztettek ki. Az új aerodinamikai alkatrészek jelenléte már első pillantásra nyilvánvaló. Az első légterelő kiegészítő lamellái fokozzák az első tengely leszorítóerejét, amelyek a karbon padlóelemekkel és az első kerekek kiegészítő légterelőivel együtt kivételes teljesítményt szavatolnak. A leszorítóerő 200 km/óránál 49-ről 70 kilogrammra növekszik elöl, a hátsó tengelyt pedig 93 helyett 200 kilogramm tapasztja az útra. Ez az új hátsó légterelő, az átalakított diffúzor és a hátsó keréktárcsák légterelő elemeinek az érdeme.

A versenypályára optimalizált futómű a Porsche és a Manthey sokévnyi közös tapasztalatának eredménye. Az első lengéscsillapítók három-, a hátsók pedig négyféle beállítással rendelkeznek. A PCCB kerámia fékrendszer speciális verseny fékbetétjei csökkentik a rendszer fáradékonyságát, miközben minden eddiginél gyorsabb reakciót és jobb adagolhatóságot biztosítanak versenypályán. Az acél erősítésű fékvezetékek közvetlenebb visszajelzést szavatolnak. Az elöl 20, hátul 21 colos magnézium kerekek összesen 11,4 kilogrammal csökkentik a modell tömegét és ezüst, fekete, arany, fehérarany és platina színekben elérhetők.

A Manthey Performance Kit a Porsche Tequipment kínálatában elérhető a Porsche Centrumok bármelyikében, kezdetben Európa-szerte, majd később a többi piacon is. Emellett a Porsche Approved garancia elérhető a Manthey Performance Kittel felszerelt 911 GT2 RS modellekhez is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/