/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jégen nincs gyorsabb a Hellcat-motoros Jeepnél – videó

2019. május 02. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

2011 óta rendezik meg Oroszországban a Bajkál Jégfesztivált, ahol a Sebesség Napokon különböző kategóriájú járművek a tó jegén száguldanak. Nyolc év alatt 20 sebességi rekordot állítottak fel; idén a SUV-kategóriában a Jeep Grand Cherokee Trackhawk vitte a pálmát.

190502_Jeep_Grand-Cherokee-lago-Baika_01

Az Orosz Automobil Szövetség is megerősítette a Jeep Cherokee Trackhawk új rekordját: a szuper-SUV 1 kilométeres távon, repülőrajttal 257 km/órás átlagsebességet ért el a Bajkál-tó jegén, álló helyzetből indulva pedig 100 km/óra fölötti átlagsebességet produkált. A futam során egyszer a 280 km/órát is meghaladta a sebessége, ami abszolút rekord.

190502_Jeep_Grand-Cherokee-lago-Baika_02

A maximális átlagsebességet 1 kilométeres távon mérték; a sofőrnek az elérhető legnagyobb sebességgel, a kijelölt 12 kilométeres pálya közepén kellett végigszáguldania, mindkét irányban. Ugyanezt a távot álló helyzetből indulva is meg kellett tennie mindkét irányban ahhoz, hogy hitelesítsék a rekordkísérletét. A futamok alatt elért csúcssebességek bekerültek a hivatalos orosz Rekordok Könyvébe. A méréseket az FIA által hitelesített berendezésekkel végezték.

190502_Jeep_Grand-Cherokee-lago-Baika_03

A Jeep Grand Cherokee Trackhawk Földünk legerősebb sorozatgyártású szabadidőautója. Egy 710 lóerő teljesítményű, 6,2 literes kompresszoros V8-as motor mozgatja, meglehetősen élénken. A Trackhawk mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, a végsebessége pedig 290 km/óra.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/