/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jobban gyorsul az új Renault Megane RS Trophy, mint kéne – videó

2019. március 31. 20:50   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az új Renault Megane legdurvább sportváltozata, az RS Trophy 300 lóereje segítségével 5,7 másodperc alatt képes százra gyorsulni, s végsebessége eléri a 260 km/órát. A Motorsport Magazine azonban rácáfolt a gyári értékre legutóbbi, egy kilométeres sprintjén.

Eredetileg arra készítették, hogy a Nürburgring új királya legyen, de tavaly nyár óta nem hallottuk hírét, hogy sikerült volna legyőznie a Honda Civic 7 perc 43 másodperces idejét, így egyelőre be kell érnünk annyival, hogy a Megane RS Trophy gyors.

De hogy mennyire is? A gyári adatok szerint a 2.0 literes turbómotor 300 lóereje elég ahhoz, hogy 5,7 másodperc alatt százra katapultáljon, míg végsebessége eléri a 260 km/órát.

A gyakorlatban azonban – megfelelő tapadási körülmények esetén – úgy tűnik, a francia hot hatch gyorsabb, mint amit a gyártó állít. A Motorsport Magazine egykilométeres padlógázas tesztjén ugyanis 5,6 szekundum alatt érte el álló helyzetből a százas értéket az RS, míg 200 km/órára 20,4 másodperc alatt gyorsult. A célszalagot 220 km/óra körül szakította át 24,9 szekundum alatt.

A Renault azonban tartogat még valamit a Civic ellen, méghozzá a Megane RS Trophy-R változatot, amely könnyebb és még erősebb lesz, így talán végre sikerül megdönteni a japánok elsőkerekes rekordját a Zöld Pokolban – bár jó kérdés, addigra a Volkswagen vagy a Honda mivel áll elő…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/