/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képes-e driftelni a Mercedes A45 vagy az Audi RS3? – videó

2018. február 02. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár papíron összkerékhajtásúak, vajon lehet-e kilinccsel előre autózni a Mercedes és az Audi legkisebb sportmodelljeivel? Ezt igyekezett kideríteni a Cars.co.za csapata a két forróvérű némettel.

Míg a BMW hátul hajtó M2-es modellje egy valódi utcai driftautó, a Mercedes-AMG A45 és az Audi RS3 egyaránt összkerékhajtással operál, így hihetetlen állóhelyzeti gyorsulással és kanyartempóval bírnak.

De vajon mennyire áldozta fel a stabilitást a szórakozás oltárán a két prémiummárka a bajorokkal szemben? Erre igyekezett választ találni a Cars.co.za, akik egy nagy, üres aszfaltra vitték megjáratni a négykarikások és a csillagmárkások kisebb produktumait, hogy fény derüljön arra, vajon tud-e driftelni valamelyik modell.

Mielőtt lelőnénk a választ, érdemes megemlíteni, hogy az A45-ben egy 2.0 literes turbómotor dolgozik 381 lóerővel és 475 Nm-rel, így 4,2 másodperc alatt katapultál százra, s az elektronika korlátozza 250 km/óránál, míg az RS3 szedánban egy öthengeres turbómotor munkálkodik 400 paripa mellett 480 Nm csúcsnyomatékkal, így még inkább lenyűgöző adatokat kapunk: 4,1 szekundumos sprintidő, akár 280 km/órás végsebesség kíséretében.

A képletbe egyetlen dolog rondít bele, mégpedig a tény, hogy a két modell alapvetően fronthajtással rendelkezik, a hátsó tengely csak a tapadás hiányában avatkozik a játékba, így pedig nem is olyan könnyű az ember dolga, ha kilinccsel előre szeretne autózni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/