/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képes-e lenyomni a BMW M3-at a Mercedes-AMG A45? – videó

2017. február 12. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem szabad leírni a Mercedes legkisebb sportmodelljét, hisz 380 lóerejét mind a négy kerék képes megkapni, miközben a nála 50 lóerővel erősebb bajor rivális csak a hátsó gumik tapadásában bízhat. Vajon mire mennek egymással?

Az A45 AMG papíron éppen csak kikap a nálánál sokkal erősebb és drágább M3-astól, ám ez csak ideális körülmények között igaz. Mi a helyzet, ha az aszfalt egy kissé nedves?

Két angol barát hasonlította össze a német sportmodelleket, az igazság kedvéért pedig nem csak álló helyzetből, hanem 30 és 50 mérföldes repülőrajttal is. Ha csak a számadatokat nézzük, nem sok esélye van a 2.0 literes négyhengeres 380 lóerős turbómotorral szerelt A45-nek, hisz bajor ellenfelében egy 3.0 literes sorhatos dolgozik 431 lóerővel és sokkal több nyomatékkal.

Ám hiába a nagy teljesítmény, ha nem jut el megfelelően az aszfaltra, márpedig az 1555 kilogrammos A45-öt mind a négy kerék gyorsításhoz segíti, míg az 1635 kilós M3-at csak a hátsó tengely hajtja, ami nedves útfelületen nem készpénz a győzelemre – pláne ha csupán egy tizeddel jobb a százas sprint. Vajon hány menetet húz be a csillagmárkás a propelleressel szemben?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/