/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két nagyon különleges autó harca – videó

2018. június 03. 20:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A carwow csapata összehozta a Mercedes-AMG GT R-t és a Honda NSX-et egy gyorsulási verseny erejéig. Vajon 585 német nyers lóerő vagy 581 japán elektromosan is támogatott paripa győzedelmeskedik majd végül?

Talán bátran kijelenthetjük, hogy sem a Mercedes-AMG GT R, sem pedig a Honda (Acura) NSX nem egy átlagos autó, így akinek van egy is valamelyikből, jobban teszi, ha vigyáz rá, mert néhány év múlva drasztikusan megnőhet a modellek értéke – bár most sem épp olcsó mulatságok.

A német sportolót egy 4.0 literes V8-as duplaturbós aggregát hajtja 585 lóerővel és 700 Nm csúcsnyomatékkal, ami 3,6 másodperces százas sprintidőt és 316 km/órás végsebességet tesz lehetővé.

Ezzel szemben a Honda hibrit szuperautójában egy 3.6 literes V6-os, szintén duplaturbós benzinmotor dolgozik, ám rögtön három elektromos egységgel is megtámogatva. A rendszer összteljesítménye ugyan 4 paripával (581 lóerő) és 14 Nm-rel (686 Newton) elmarad a Mercedes értékétől, mégis a hamarabb ébredő nyomaték miatt állítólag 2,9 másodperc alatt képes százra katapultálni, s meg sem torpan 307 km/óráig.

Lássuk, mennyire igaz, amit a számok sugallnak! Ráadásul az igazság kedvéért nem csak álló helyzetből, hanem repülőrajttal is megnézhetjük a riválisokat, mire mennek egymással.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/