Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Ki akarna beragadni egy ilyen szerelvény mögé? – videó

2019. január 23. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

Ha nyáron autózunk, néha bizony türelmesen várakoznunk kell egy-két autó mögött, amelyek lakókocsit vontatnak. Na de 15 lakókocsi mögött, amit egyetlen jármű húz…? Aggodalomra semmi ok; ezzel a helyzettel aligha kell számolnunk az országutakon. A lakókocsi-karavánt csupán a Ford állította össze egy film forgatásához, amelyben az új Ranger pickup komoly vontató képességét mutatták be.

A filmben a Ranger egy 20 tonnás szerelvényt húz, és amikor a vezető észrevesz egy autóst a lakókocsik mögött, int neki, hogy szabad az út az előzéshez. A másik autósban csak ekkor tudatosul, hogy egy hihetetlenül hosszú sort kell megelőznie.

Az Egyesült Királyságban, a Millbrook tesztpályán forgatott film előkészítése egy hónapba telt, mivel a lakókocsikat külön acélvázzal kellett megerősíteni, és mindegyikre hátul is fel kellett szerelni egy vonóhorgot.

A 213 lóerős Ranger 2.0 EcoBlue Bi-Turbo pickuppal együtt majdnem 100 méter hosszú karavánban olyan lakókocsik voltak, mint például egy, az ’50-es évekből származó Airstream, egy hippi-stílusú modell, vagy éppen egy kutyabarátok számára készített lakókocsi, amit tappancsnyomok díszítettek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

DrNemoda
2019-01-24 - 09:21

Ez bakfitty, szép, de bakfitty ! Tegnap az M1-en 5 román autószállító trailer, ebből kettő két autós utánfutóval szambázott a belső sávban, miközben a külsőn összefüggő kamionsor haladt. MIntegy 40 kilométert mentünk így Bécs felé, aztán ők kiálltak – felehetően lelkendezni meg pisilni – és mehettünk a dolgunkra. Megengedték. Rendőrt, vagy ítéletvégrehjtót egyet sem láttunk, pedig kamera volt vagy 20 a szakaszon !

István
2019-01-24 - 10:07

Ez egy reklámfilm. A valóságban ilyen hosszú járműszerelvény csak Ausztrália kies útjain közlekedhet.


Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!