/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ki győz Dávid és Góliát harcában? – videó

2016. július 12. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az egyikben a modern kor minden technikája benne van, a másik viszont kicsattan az erőtől. Vajon a közel 200 kilóval könnyebb, de több mint 50 lóerővel gyengébb BMW M2 vagy a színizom, kéziváltós 5.0 literes V8-assal szerelt Ford Mustang a sprintkirály?

Az Evo csapata legfrissebb gyorsulási versenyén az amerikaiak klasszikus izomautóját eresztette össze a bajorok jelenleg kapható legkisebb sportmodelljével.

Az új Ford Mustang meghajtásáról egy 5.0 literes V8-as benzinmotor gondoskodik, melynek 421 lóereje és 524 Nm-es csúcsnyomatéka hatfokozatú kézikapcsolású váltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Így az 1711 kilogramm tömegű test 4,8 másodperc alatt katapultál százra, végsebességét 250 km/órában korlátozták.

Ezzel szemben a bajorok kis pimaszsága 370 lóerőt és 465 Nm maximális forgatónyomatékot présel ki 3.0 literes turbós sorhatosából, melyet egy hétfokozatú duplakuplungos automataváltó továbbít a hátsó kerekhez. Az 1520 kilogrammos kasztnit 4,3 másodperc alatt repíti 100 km/órára, míg végsebességét amerikai riválisához hasonlóan 250 km/órában szabták meg.

Vajon tényleg ennyivel gyorsabb a bajor csöppség az amerikai izomagynál? 800 méteren minden kiderül. Akármi is legyen, egy valami mindenképp a Ford sportkupéja mellett szól, méghozzá több millió forinttal kedvezőbb vételára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/