/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kínai szedán a leggyorsabb a Nürburgringen – videó

2019. augusztus 24. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Nem is olyan régen arról adtunk hírt, hogy megdőlt a sorozatgyártású szedánok körrekordja a Nürburgring híres Nordschleife szakaszán. Nos, azt az időeredményt most ismét lejjebb szorították. Igaz, a Lynk & Co 03 Cyan Concept még nem kapható, de hihetetlen potenciál van benne.

A korábban Polestar néven ismert alakulat, a Cyan Racing két rekordot döntött meg a Nürburgring új, hivatalosan 20,8 kilométer hosszú Nordschleife szakaszán. A még fejlesztés alatt álló Lynk & Co 03 Cyan Concept 7 perc 20,143 másodperces időt ment, a volánt a 2017-es túraautó-bajnok Thed Björk tekerte. Ez 3 másodperccel jobb, mint amit közel három héttel ezelőtt a Jaguar XE Project 8-nál mértek.

Bár még kereskedelmi forgalomban nem kapható, a Lynk & Co 03 Cyan Concept 7 elismerhető, mint a leggyorsabb fronthajtású és leggyorsabb négyajtós kocsi a Nordschleifén. Ugyanakkor ez az első kínai gyártmányú autó, amely rekordot állított fel a Zöld Pokolban.

Az 528 lóerős, 2 literes négyhengeres turbómotorral szerelt Lynk & Co 03 Cyan Concept a WTCR versenyautó utcai kivitele lesz, s ugyanaz a csapat fejleszti, akiknek a 450 lovas Volvo C30 és az 508 lovas Volvo S60 tanulmányt is köszönhetjük. A prototípus jelenleg 4,4 másodperc alatt gyorsul fel százra, 10 másodperc alatt kétszázra, csúcssebessége pedig 310 km/óra. 20 colos kerekein 285/30 méretű Michelin Pilot Sport Cup 2 utcai semi-slickek feszülnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/