/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kis falat a Bugatti Chiron számára a tuningolt Mercedes-AMG GT – videó

2018. november 14. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hiába húzták fel 771 lóerőre, a majdnem pont kétszer erősebb francia hiperautó számára így sem ellenfél a Mercedes-AMG GT. Az alábbi gyorsulási versenyen látszik igazán, milyen félelmetes menettulajdonságokkal bír a Bugatti Chiron.

A Bugatti Veyron utódja az idősebb modellhez hasonlóan rekordértékekkel bír: 8.0 literes W16-os motorja négy turbó segítségével 1500 lóerős (1103 kW) teljesítményt és 1600 Nm-es csúcsnyomatékot képes az aszfaltra küldeni, amivel 2,5 másodperc alatt éri el a százas tempót, és képes 400 km/óra feletti haladásra is – akár közúton.

Ilyen értékekkel nem sok négykerekű rendelkezik a Földön, így egy-egy gyorsulási versenyen szinte rivális nélkül uralják az efféle autók a terepet. Legutóbb mégis akadt egy bátor kihívója a francia szörnynek, méghozzá egy Mercedes-AMG GT személyében. Az 584 lóerős 4.0 literes V8-as biturbóval szerelt gyári kiadás aligha lenne ellenfél az 1500 paripával szemben, ezt a Mercit azonban 771 lovasra „okosította” a Renntech, ami mellé 857 Nm csúcsnyomaték társul. Ezzel már 3 szekundum alatt képes százra lőni az autó, míg a negyedmérföldet 10,7 szekundum alatt abszolválja 219 km/órás tempó mellett.

Hogy ne a rajt döntsön a győzelemről, 50 km/órás tempós repülőrajttal indulnak az ellenfelek az 1000 méteres távra. Persze így sem kérdés, a győztes kiléte, ami érdekesebb, hogy mennyivel nyer a Chiron…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/