/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiválóan abszolválja a jávorszarvas-tesztet a Mazda MX-5 – videó

2018. november 21. 18:47   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ahogy a kis roadstertől várható, az átlagnál jobban teljesíti a hirtelen kormányzásszögváltást a km77.com tesztjében, így amennyiben hirtelen elénk kerül egy akadály, száraz úton akár 80 km/órás tempó mellett is elránthatjuk a kormányt.

Megannyi új autót láthattunk már elvérezni a híres jávorszarvas-teszten, melyet még a biztonságra kínosan ügyelő svédek találtak ki, hogy ne csak a passzív, de az aktív biztonság is nőjön az utakon.

A Jeep Grand Cherokee, az első Mercedes-Benz A-osztály és a Toyota Hilux pickup is az ilyen megmérettetésen bizonyult veszélyesnek, ennek köszönhetően javíthatták a gyártók a modelleket, hogy ne a közúton derüljön ki ez egy olyan helyzetben, amiben akár életek múlhatnak az autó reakcióján.

A km77.com csapata a nyitható keménytetős új Mazda MX-5 RF-et állította a feladat elé, ráadásul a nagyobb motorral, így Bilstein sport lengéscsillapítókkal szerelt változatot tette próbára. Az autó nem is hazudtolta meg önmagát, kiválóan szerepelt a teszten, amit először 75, majd még 80 km/óra mellett is abszolválni tudott – igaz, a második próbánál már súrolta a bóját az autó. A 82 és 83 km/órás próbánál már egy-egy bója bánta a manővert, ám ez a tempó bőven meghaladja a mai átlagos négykerekűek képességeit, tehát nem csak az egyszerű kanyarokat, hanem a hirtelen élváltást is jól kezeli a japán roadster.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/