/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Lamborghini Huracán teszi helyre a legerősebb Teslát – videó

Tudjuk, hogy a Tesla Model S P100D-je napjaink legjobb sprintere álló helyzetből 100 km/óráig, de vajon mit mutat a valóság? Ehhez egy Lamborghini Huracán Performante 640 lóerejét hívta segítségül a DragTimes csapata kétféle méréshez is.

Kerekeinél mért 588 lóerős és 1247 Nm-es teljesítményével nemigen kell bemutatni mire képes az elektromos autók királya, de a biztonság kedvéért leírjuk, hogy akár 2,28 másodperc alatt képes 0-ról 96 km/órára katapultálni. Ebben nagy segítségére van összkerékhajtása, melynek köszönhetően a legmostohább körülmények között is hasonló időkre képes. Ezzel a gyártó állítása alapján „a legbiztonságosabb leggyorsabb autó a Földön”, miközben akár 542 km-es hatótávjával sincs miért szégyenkeznie.

A családi villany-sportautóval szemben az utolsó nyers benzinfalók egyike, a Lamborghini V10-es 5.2 literes szívómotoros Huracán Performante modellje száll harcba a DragTimes legutóbbi megmérettetésén. Álló helyzetből és repülőrajttal egyaránt összevetik őket, hogy megmutassák nekünk, nem minden a 100-as tempóig tartó sprintelés.

Az első katapultálás állásból indul, s bár a Tesla kissé korábban indul, végül könnyedén elhúz mellette a 640 lóerős (és 600 Nm-es) megvadult bika, a második, folyamatos haladásból történő kigyorsításnál pedig már nem kérdez, a Huracán megsemmisíti az elektromos járgányt. Ettől függetlenül szép eredmény, hogy egy nehéz, családi szedán képes tartani a tempót egy nála kétszer drágább sportautóval szemben, de az is látszik, hogy milyen potenciál rejlik még mindig a belsőégésű motorokban.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kéri Rober
2018-04-21 - 13:13

Semmilyen potenciál nem rejlik a belsőégésű motorokban. Az az üzemanyagtemető egy kétszer olyan drága kétajtós hulladék. Ha veszünk egy árában megegyezőre tuningolt kétajtós elektromos autót (csak a súly miatt) akkor az üzemanyagtemető megint alul marad. kedves cikk író, ébresztő. Ön ép olyan elmaradott mint a lassan már betiltott diesel motor.


*/