/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lemosta az ellenfeleket gyorsulásban a Toyota GR Supra

2022. augusztus 29. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Bár néhányan szeretik a Toyota orra alá dörgölni, hogy a GR Supra a csinos ruhája alatt nem sokban különbözik egy BMW Z4-től, és hogy nem is Japánban, hanem az ausztriai Grazban gyártják a testvérmodellel azonos gyártósoron, de ez a tulajdonosokat a legkevésbé sem zavarja, hiszen jól tudják, hogy a két nagy múltú autógyártó együttműködése nélkül a sportautó ötödik generációja sosem valósult volna meg.

De azért sem zavarja a GR Suprát hajtó szerencséseket autójuk német génállománya, mert az Amerikában kapható, 382 lóerős csúcsverzió mindössze 3,9 másodperc alatt képes felgyorsulni 0-97 km/órára, ami 1,2 másodperccel jobb, mint az előd leggyorsabb változatának, az ikerturbós, 330 lóerős verziónak az ideje. Ráadásul ezen a remek időn is könnyű tovább faragni, mivel lassan olyan jelentős méretű háttéripar épül ki a GR Supra tuningolására a tengerentúlon, mint amilyen a Halálos iramban filmekkel legendássá vált, negyedik generációs A80-asnak volt.

A Drag Racing and Car Stuff nevű Youtube-csatornán nemrég felbukkant egy videó, amely több olyan Street Car Takeover gyorsulási versenyt mutat meg, melyekben tuningolt GR Suprák versenyeznek, és rendre győznek. A helyszín pedig nem más, mint az Egyesült Államok Észak-Karolina állama, a Concordban található Charlotte Motor Speedway’s zMAX Dragway, a világ első négysávos, negyedmérföldes gyorsulási pályája.

Az első versenyen egy fekete GR Supra egy C7-es Chevrolet Corvette-tel csap össze, és megsemmisítő vereséget mér rá: 9,59-es ideje bő 8 tizedmásodperccel volt jobb, mint a több mint kétszer akkora motorú, V8-as amerikai autónak. Aztán jön egy másik, színes matricás GR Supra is, amely egy C6-os Corvette sofőrével ismerteti meg a vereség ízét. A fehér Toyota 8,9 másodperces ideje komoly tuningot feltételez, bár a felvételen csak annyi látszik, hogy nagyobb, gyorsulásra kifejlesztett kerekeket visel a hátsó tengelyén. A végén pedig egy régi Chevrolet Malibu is feliratkozik a GR Supra áldozatainak a listájára, igaz, ott a sofőr elrontotta a rajtot: először a kelleténél korábban indult, aztán a második próbálkozásnál megtorpant az autója, nem akart kilőni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/