/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leszerepelt a Ford Kuga és a Mitsubishi Outlander Sport az amerikai törésteszten – videó

Hét kis SUV-t (más néven crossovert) tesztelt az Amerikai Biztosítók Közlekedésbiztonsági Intézete alacsony átfedéses frontális ütközéssel, azonban két résztvevő igencsak rosszul szerepelt közülük. Több hiányosságra is fény derült ezeknél a modelleknél.

Az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) az amerikai biztosítók közlekedésbiztonsági egyesülése többször bizonyította, hogy az Euro NCAP steril, állandóan egyformán vizsgált tesztjénél akadnak olyan hiányosságok, melyeket csak az ő tesztjeiken lehet kiszűrni.

Ilyen az alacsony átfedéses frontális ütközés, amikor a jármű 40 mérföld/órás (64 km/órás) tempónál találkozik egy kemény tárggyal mindössze a teljes szélesség negyedénél. Ekkor ugyanis jóformán minden így keletkező energiát az A oszlopnak kell felfognia és elvezetnie, amely sok modellnél jelentett már problémát a múltban.

És hiába írunk 2018-at, még mindig akadnak személyautók, melyeknél háttérbe szorul az ilyesfajta biztonság. A legutóbb hét modellt tesztelt az egyesület utasoldali, kis átfedéses frontális ütközésre: BMW X1, Jeep Compass, Mitsubishi Outlander és Outlander Sport, Ford Escape (Európában Kuga néven ismert), GMC Terrain, Chevrolet Equinox.

Közülük a BMW X1 és a Mitsubishi Outlander az átlagnál jobban teljesített maximális védelmet biztosítva az anyósülésben helyet foglalóknak, míg a Ford Escape és a Mitsubishi Outlander Sport csúnyán leszerepeltek. A szóban forgó autóknak beroppant az A oszlopa, miközben a függönylégzsákok sem nyíltak ki, ez nagyon meglepte a vizsgáló mérnököket.

Külön érdekesség, hogy a Ford modelljét már a vezetőoldali azonos teszten megbuktatták egyszer, és azt ki is javította a cég, úgy tűnik, hogy az utasnak már nem szántak azonos szintű védelmet, ugyanis 25,4 centiméterrel mozdult be a felső ajtózsanér a végül kijavított baloldali 12,7 centihez képest. Az anyósülésen utazó személynél magas a csípősérülés és a fejsérülés kockázata.

Az ilyen esetek jól bizonyítják, miért van maximális létjogosultsága az IIHS-nek az Euro NCAP mellett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/