/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Letörte a Tesla felnyíló ajtaját a figyelmetlen sofőr – videó

2019. január 27. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Csak ki akart tolatni a Tesla Model X-szel, de a két felfelé nyíló ajtóból csupán az egyiket csukta be, s így kezdett tolatásba az autó tulajdonosa. A garázskaput azonban nem ekkora méretekre tervezték, ezt pedig az ajtó bánta.

Amilyen jól tud mutatni, olyan drága lehet javítani a Tesla Model X hatalmas, felfelé nyíló elektromos ajtóit. Ráadásul nem sok olyan buta baleset van, mint amit a sólyomszárny-ajtók nyitott állapotban felejtése tud okozni.

Legutóbb egy garázsból kiállás okozott többszázezer forintos kárt egy elektromos SUV tulajnak, aki az autó beindítását követően csak a jobb ajtót csukta le, a baloldalit valamiért elfelejtette. Ez nyitott állapotában akadt fel a kapu oldalába – még a magassággal nem is lett volna baj. Néhány reccsenést követően emberünknek is feltűnt, hogy valami nincs rendben, de ekkor már késő volt.

Az esetet a tulaj biztonsági kamerája rögzítette, a videót pedig pusztán figyelemfelkeltő célzattal tette fel a YouTube-ra, hogy más ne járjon úgy, mint ő.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

KJ
2019-01-27 - 10:28

A Tesla megoldhatta volna, hogy hátramenetben becsukódjonak az ajtók vagy ne mejen hátra, amíg az ajtók nyitva vannak.

xXx
2019-01-27 - 19:48

Valóban nem elég hülyebiztos ebből a szempontból a Tesla.
Már sok autó tudja (BMW pl. évek óta), hogy ha sebességbe rakjuk az automata váltót és nyitva vagy kinyitjuk az ajtót, P-be ugrik.


*/