/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már nem a Lamborginié a leggyorsabb szériaautó a Nürburgringen – videó

2018. november 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Porsche visszahódította a Zöld Pokol leggyorsabb sorozatgyártású autójának címét, miután az új GT2 RS MR-rel 6 perc 40,3 másodperc alatt repült körbe a 20,8 kilométeres aszfaltcsíkon, ezzel több mint 4,5 szekundumot vert az eddigi bajnok Lamborghini Aventador SVJ-re.

Nem csak a fronthajtású autómodellek csatáznak a legjobb időeredményért hónapról hónapra, hanem összességében minden gyártó titkon a leggyorsabb körre pályázik.

Ennek egyik legnagyobb elismerését az jelenti, ha egy sorozatgyártású autóról van szó, mint például amilyen 2016 október 5-én a Lamborghini Huracán Performante volt. Ekkor 6 perc 52,01 másodpercnél állt meg a stopper, amire rögtön felfigyelt a világ, s többek között a Porsche, amely mindig is villámgyors szériaautókat bocsátott piacra.

Egy év sem telt el, 2017 szeptember 20-án már egy 911 GT2 RS bizonyult a legjobbnak 6 perc 47,3 szekundummal, az olaszok pedig vették a lapot, így megszületett az Aventador SVJ (Superveloce Jota), és 6 perc 44,97 másodpercre szorították a lécet. Ezt javította tovább most 6 perc 40,3 másodpercre a 911 GT2 RS egy még jobban kihegyezett változata, melynek fejlesztésében a Manthey-Racing segédkezett, innen jött az MR kiegészítés.

Az utcán is használható stuttgarti rakétát a 31 éves hivatásos Porsche tesztpilóta, Lars Kern terelgette végig a 20,8 kilométeres pályán, s bár a csomag pontos technikai specifikációi egyelőre ismeretlenek, a gyártó állítása szerint a beállításokat a Nürburgring karakterisztikájához lehető legjobban illőre hangolták.

Sokat elmond az autó gyorsaságáról, hogy a McLaren P1 LM és a teljesen elektromos Nio EP9 is kikapott tőle – előbbi 6 perc 43,2, míg utóbbi 6 perc 45,9 szekundum alatt ért körbe. A javulás azonban itt még biztos nem állt meg, pláne, hogy hamarosan olyan nagyágyúk is birtokba veszik a ringet, mint az Aston Martin Valkyrie vagy a Mercedes-AMG One.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/