/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már nem egy Bugatti a világ leggyorsabb autója – videó

2020. október 22. 19:25   |   Demcsák Gergely
címkék:  

Október 10-én történelmet írt az amerikai Shelby Super Cars (SSC) Tuatara nevű hiperautója, amely egy lezárt útszakaszon 532,69 km/órás csúcssebességet ért el. Ezzel jócskán megdöntött minden korábbi versenypályán és közúton regisztrált sebességi világrekordot. A kocsi ráadásul még gyorsult volna tovább.

Az SSC Tuatarát a nemzetközi szinten elismert versenyző, Oliver Webb vezette, mégpedig a Las Vegas melletti 160-as főút forgalomtól teljesen elzárt hét mérföldes szakaszán. Az eredmény egy új szárazföldi sebességi rekord lett a sorozatgyártású járművek mezőnyében. Webb egészen 532,69 km/óráig fokozta a tempót, s elmondása szerint a kocsiban még maradt tartalék. Az erős oldalszél miatt azonban nem forszírozta tovább.

Az 5,9 literes ikerturbós V8-as motorral hajtott, 1750 lóerős SSC Tuatara számos sebességi rekordot döntött meg. Egyrészt megjavította a Koenigsegg Agera R közúton beállított 447 km/órás rekordját, gyorsabb volt annál a Bugatti Chironnál, amely tavaly, átlépve a 300 mérföld/órás álomhatárt 490 km/órás sebességgel száguldott a Volkswagen ehra-lessieni tesztpályáján, másrészt magáénak tudhatja a közúton valaha mért legnagyobb sebességet (532,93 km/óra), és a leggyorsabb regisztrált mérföldes (503,92 km/óra), illetve kilométeres távot (517,16 km/óra).

Oliver Webb emellett mindkét irányban tett egy világrekord kísérletet; a két futam átlaga 508,73 km/óra volt, ami ugyancsak páratlan.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/