/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még Mariokart is játszható az új Mercedesekben – videó

2019. március 10. 18:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mercedes nemrég bemutatott MBUX infotainment rendszerében sokkal több potenciál van, mint azt gondolnánk. A hardver-szoftver kettős akár komolyabb videójátékokkal is megküzd. A Mariokartot például a pedálokat és a kormányt használva élvezhetjük rajta.

Nem csak modernebb kinézetet kölcsönöz, hanem számtalan informatív és hasznos dologra fogható be az új Mercedes-Benz MBUX rendszer, amelynek most játékos oldalát is megismerhetjük.

A 2019-es Barcelonai MWC-n a résztvevők kipróbálhatták egy új kecskeméti CLA-ban ülve a Mariokart nevű gokartversenyt – pontosabban a SuperTuxTart nevű nyílt-forráskódú, megszólalásig hasonlító kópiát. Ráadásul nem csak feltelepítették a mérnökök a játékot, hanem beprogramozták a kormányt és a pedálokat, hogy a megfelelő mozdulatokkal tarthassuk az úton a virtuális versenyautót, míg a kormány váltófüleivel érhetünk el több funkciót – például a pályán felvett bónuszt is az egyik füllel aktiválhatjuk.

További extra, hogy nagyobb tempót elérve elkezd levegőt fújni a klíma, a hangulatfények pedig a témának megfelelően változnak, de ez még nem minden, egy ütközés esetén az öv is megfeszül.

Nyilvánvaló, hogy a játék csak egyfajta bemutatóként szolgál, hisz senkinek nem érdeke a vezető figyelmét a forgalomban elvonni – esetleg egy parkolóban várakozás közben lehet értelme – inkább arról szól, hogy lássuk, mekkora potenciál rejlik az MBUX rendszerben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/