/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még Mariokart is játszható az új Mercedesekben – videó

2019. március 10. 18:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mercedes nemrég bemutatott MBUX infotainment rendszerében sokkal több potenciál van, mint azt gondolnánk. A hardver-szoftver kettős akár komolyabb videójátékokkal is megküzd. A Mariokartot például a pedálokat és a kormányt használva élvezhetjük rajta.

Nem csak modernebb kinézetet kölcsönöz, hanem számtalan informatív és hasznos dologra fogható be az új Mercedes-Benz MBUX rendszer, amelynek most játékos oldalát is megismerhetjük.

A 2019-es Barcelonai MWC-n a résztvevők kipróbálhatták egy új kecskeméti CLA-ban ülve a Mariokart nevű gokartversenyt – pontosabban a SuperTuxTart nevű nyílt-forráskódú, megszólalásig hasonlító kópiát. Ráadásul nem csak feltelepítették a mérnökök a játékot, hanem beprogramozták a kormányt és a pedálokat, hogy a megfelelő mozdulatokkal tarthassuk az úton a virtuális versenyautót, míg a kormány váltófüleivel érhetünk el több funkciót – például a pályán felvett bónuszt is az egyik füllel aktiválhatjuk.

További extra, hogy nagyobb tempót elérve elkezd levegőt fújni a klíma, a hangulatfények pedig a témának megfelelően változnak, de ez még nem minden, egy ütközés esetén az öv is megfeszül.

Nyilvánvaló, hogy a játék csak egyfajta bemutatóként szolgál, hisz senkinek nem érdeke a vezető figyelmét a forgalomban elvonni – esetleg egy parkolóban várakozás közben lehet értelme – inkább arról szól, hogy lássuk, mekkora potenciál rejlik az MBUX rendszerben.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/