/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megható módon búcsúzik a kivonuló Uber – videó

2016. július 14. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Július 24-én befejezi szolgáltatását az autómegosztó cég Magyarországon, miután egy újabb törvénymódosítás teljesen ellehetetlenítette működését. Az Uber mások szidalmazása helyett szeretne inkább a szép pillanatokra emlékezni.

Úgy tűnik – egyelőre – ennyi volt az Uber jelenléte Magyarországon. A 2014. novemberében hazánkban is elinduló, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közösségi autós szolgáltatás 2016. július 24-én 12 órakor teljesen befejezi működését. Bár a cég reményei szerint a leállás csak átmeneti, amíg teljesen új törvényeket nem hoznak a jelenlegi toldozott-foldozott személyszállításra vonatkozóan, nincs is lehetőség a visszatérésre – hisz többek között folyamatosan aktív diszpécserszolgálatot kéne az épp ezt jogosan nélkülöző szolgáltatásba integrálni.

Az Uber a következő üzenettel és videóval kívánta megköszönni a felhasználók építő részvételét:

„Nagyon szomorú számunkra a mai nap. Még mi sem hisszük el, de ideiglenesen búcsúznunk kell. Sajnálattal tájékoztatunk Titeket, hogy az Uber 2016. július 24-én felfüggeszti UberX szolgáltatását Magyarországon.

Ennek oka az Ubert ellehetetlenítő szabályozás. Hamarosan olyan törvény lép életbe, amelynek értelmében az Uber 1200 autóspartnerének bevonhatják a jogosítványát és autójának rendszámát. Mindezt annak ellenére, hogy ezek az alvállalkozók számlát adnak és minden szükséges engedéllyel rendelkeznek. Az ő érdeküket szem előtt tartva, az ő védelmükben úgy döntöttünk, nem folytatjuk tovább a tevékenységet Budapesten.

Az Ubert jelenleg 480 városban tudjátok használni szerte a világon. Sajnos július 24. után ez a szám már csak 479 lesz, ugyanis Budapest leiratkozik az innovatív közlekedés világtérképéről.

Köszönjük nektek, hogy eddig használtátok és szerettétek az Ubert! Köszönjük, hogy mintegy 30 ezren aláírásotokkal támogattatok minket! Köszönjük a számtalan pozitív visszajelzést!

Viszlát, Budapest! Egy időre most elbúcsúzunk. Nagy utazás volt Veletek!

Üdv,
Az Uber Budapest csapata”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/